×
×
BAŞKAN UYSAL, “SERİK GELECEĞİ ÜRETEBİLİR”
Başkan Uysal, “Serik geleceği üretebilir”
26 Ocak 2022
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Serik’te siyasi partiler ve esnaf odalarını kapsayan ziyaretinde “Serik Ovası'na baktığımızda, verimli tarım yapılan, dünyanın dört bir tarafıyla rekabet eden, mühendisleriyle, CEO'larıyla arı gibi çalışan, şeffaf, temiz, büyük bir tarım sahası görüyoruz. Gelecek üretecek bir tarım sahası görüyoruz” diye konuştu.
Başkan Uysal, Serik’te, kongre sürecini geride bırakan partisi CHP’yle birlikte siyasi partiler, seçimlerini tamamlayan esnaf odalarını kapsayan bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Uysal’ın Serik’te ilk durağı, Yusuf Dinç’in ocak ayında yapılan olağanüstü kongreyle ilçe başkanlığına seçildiği CHP ilçe başkanlığı oldu.

SERİK ETKİSİ

Büyük bir ilgiyle karşılanan Başkan Uysal, burada yaptığı konuşmada, Serik’in Antalya ve hatta Türkiye’nin kalkınmasında önemli bir nokta olduğunu söyledi. Başkan Uysal, Serik’in sahip olduğu nüfus yoğunluğunun dışında Antalya’yı birçok alanda olumlu etkilediğini belirtti. Bugün gerçekleştirdiği ziyaretler öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le görüştüğünü aktaran Başkan Uysal, ancak yoğun programı nedeniyle katılamadığını belirtti ve “Sizlere selamlarını iletiyorum” dedi.

BAŞARI DİLEDİ

Başkan Uysal, Dinç ve yönetim kuruluna başarı dilekleriyle devam ettiği konuşmasında “Kongremizde yarışan arkadaşlarımıza partimizin geleceği için iddia koydukları ve birlik beraberlik içindeki çalışma azimlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

SERİK OVASI’NA BAKTIĞIMIZ ZAMAN

Aydınlık, demokratik, müreffeh ve insanların mutlu olduğu Türkiye talebini dillendiren Başkan Uysal, “Biz Serik Ovası'na baktığımızda, verimli tarım yapılan, dünyanın dört bir tarafıyla rekabet eden, mühendisleriyle, CEO'larıyla arı gibi çalışan, şeffaf, temiz, büyük bir tarım sahası görüyoruz. Gelecek üretecek bir tarım sahası görüyoruz. Yeniden pamuk ekilen bir Serik Ovası hayal ediyoruz” diye konuştu. Serik için böyle bir hayali kurarken bugün ovanın muz seralarıyla kaplandığına dikkat çeken Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:

“Muz serası yapan vatandaşlarımıza hiçbir sözümüz yok. Vatandaşımız nereden para kazanırsa onu yapar. Bol kazanç dileriz, hepsine. Ama böyle bir zengin ovada ihracatı olmayan bir ürünün teşvik edilmesi Türkiye'miz için büyük talihsizliktir. Bir yönetmeme halidir. Bir başıboşluktur. Bir yanlışlıktır. Gelecekte yatırım yapanları zarar ettirmeden daha akılcı, daha rasyonel, Türkiye'nin geleceği için daha fazla fayda üreten bir zemine taşımak durumundayız.”

PLANLAMA VE DOĞRU POLİTİKA

Serik’te bunlar yaşanırken Antalya’da yabancılara konut satışında dikkat çekici bir artış yaşandığını belirten Başkan Uysal, “Gelen yabancılara asla düşmanlık edecek değiliz ama ekonomik seviye bu duruma gelirse böyle olur. Gelenin bir kabahati yok. Bunu önlemek, ekonomik planlamayla, doğru politikayla olur” diye konuştu.

Bu noktada sorumluluğun yine Türkiye’yi seven, ülkesini sahiplenen insanlara düştüğünün altını çizen Başkan Uysal, “Üreten bir ekonomi kuracağız. Demokrasisi dünya standartlarında, yargı bağımsızlığı sorgulanmayan, güvenilen bir ülke kuracağız. Kendimiz güveneceğiz. Bütün dünyada güvenecek” dedi.

Başkan Uysal, partisinin ilçe başkanlığının ardından İYİ Parti İlçe Başkanı Kadir Bodur’u ziyaret etti. Siyasi partilerin ardından Başkan Uysal, haziran ayında yapılan kongrelerde güven tazeleyen Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran ve Serik ve Çevresi Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın’la  birlikte Serik Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Barçın’ı, Serik Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Sedat Karagöz’ü ziyaret etti. Serik Toptancı Hali’ni de incelemelerde bulunan Başkan Uysal, 14 Ocak’ta yapılan kongrede başkanlığa seçilen Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Savaş’a da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ümit Uysal, Serik temasları sırasında AntBirlik’i de ziyaret etti, yetkililerle bir araya geldi.