×
×
YÖRÜKLER ASSİM’DE BULUŞTU
Yörükler ASSİM’de buluştu
04 Aralık 2022
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kentin ortak aklını inşa ettiği Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinde (ASSİM) Manisa’dan Almanya’ya Yörük dernekleri bir araya geldi.
Anadolu Güç Birliği Platformu Kurucular Kurulu toplantısı, Teke Yöresi Avşar Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ev sahipliğinde ASSİM’de gerçekleşti. Toplantıya Antalya başta olmak üzere, Manisa, İzmir, Rize, Samsun, Konya gibi Türkiye’nin çeşitli illerinden ve Almanya’dan gelen Yörük dernekleri temsilcileri katıldı.

Birlik mesajlarının verildiği toplantıda Teke Yöresi Avşar Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Dilber Köse, “Tüm STK’larımızın koşulsuz yanında olan Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bugün Yörük Türkmen geleneğini, göreneği, kültürünü tanıtmak, yaşatmak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen bu toplantıda bir olmanın, beraber olmanın sevincini yaşıyoruz” diye konuştu.

ASSİM’in hakkında bilgi de verilen toplantıda Turgutlu Yörük Türkmen Dayanışma Derneği Başkanı Ayşe Demir, aynı zamanda Avrupa’nın en büyük sivil toplum kuruluşları yerleşkesi olan ASSİM’in ekonomik zorluklar yaşayan dernekler için çok büyük bir avantaj olduğunu söyledi. Demir, ASSİM’in diğer belediyelere örnek olması gerektiğini ifade etti.